Header1 Corinne Verstraete

Miniserie Leading Ladies - Corinne Verstraete

17 mei 2019

In de tweede aflevering van onze miniserie "Leading Ladies" gaan we op bezoek bij Corinne Verstraete, Managing Director van MediaCom België. Het is nog even wennen aangezien haar voorganger Christian Kevers 24 jaar lang op deze stoel zat. Het geeft ons de kans om onder andere te peilen naar haar inzichten omtrent enkele sectortrends en haar visie op de internationale sturing van het bedrijf.


Beluister de podcast

 

Vaak ligt de nadruk in een bedrijf op succesverhalen. Nochtans leer je soms het meest uit projecten die zijn mislukt. Meer en meer bedrijven bouwen momenteel dan ook eerder een cultuur uit waarin je mag falen, net omdat je er de nodige kennis uit haalt. Corinne is hier alvast een voorstander van.

“Het falen is volgens mij een verkeerde woordkeuze. Het idee is dat je iets kan testen, en testen betekent dat je niet weet wat de uitkomst zal zijn. Maar dat mag, want daar leer je uit. Zolang het maar vertrekt vanuit de juiste filosofie, vanuit klantgerichtheid en vanuit kwaliteit van het werk. Het feit dat achteraf de resultaten niet positief gemeten kunnen worden in pure harde cijfers, dat is oké want daar heb je dan uit geleerd. Het is niet altijd even gemakkelijk om dit toe te passen, maar ik denk dat we er voorzichtig mee moeten omspringen en het moeten kunnen toelaten."

 featured2 Corinne Verstraete

Volgens Corinne moet je dus uit cases kunnen leren, of ze nu slagen in hun opzet of niet. Een ander thema dat we haar voorlegden is of je vandaag branding nog los kan zien van performance?


“Branding en performance zijn niet los te denken van elkaar. Je mag branding niet zien als iets dat onmeetbaar is of iets dat gewoon leeft bij de consumenten. Branding wordt zeer precies gemeten met specifieke KPI’s die kunnen verschillen van merk tot merk. Die ‘Brand Health’ is ook iets waar wij als media-en content agency aan kunnen werken. Hoe populair is een merk? Hoe herkenbaar is dat merk? Hoe verschillend is een merk tegenover zijn concurrenten? Die oefening moeten we bij MediaCom intern ook altijd durven maken, om ons nog meer als sterk merk in de markt te zetten.”

 

Extra Corinne Verstraete

 

MediaCom Belgium heeft met Corinne Verstraete een zeer gedreven en gepassioneerde vrouw aan het roer. Maar wat zou ze hebben gedaan indien ze niet in de mediawereld zou zijn terechtgekomen?

 

“De media -en advertising wereld is voor mij altijd wel een ‘plan A’ geweest moet ik zeggen. Als kind wou ik wel altijd dierenarts worden maar dat is er niet van gekomen, wie weet is het nog niet te laat. Mijn hart smelt altijd een beetje als ik dieren zie. Ik heb zelf lange tijd paard gereden en heb nu ook 2 cavia’s en een hond, Pepsi, die vaak mee naar kantoor komt. Ik ben vaak bezig met dieren in mijn vrije tijd dus moest ik niet in deze sector zijn beland zou dierenarts wel een mooi alternatief zijn.”

 

 Pepsi, de hond van Corinne, was deze keer niet aanwezig op het kantoor. Corinne en host Ilse speelden dan maar een wedstrijdje aan de kickertafel van het agency. Wie zou de winnaar zijn geweest?

 

Ontdek wat je nog niet wist over Corinne

beluister het volledige interview in onze podcast, Afrit 10

 

Beluister de podcast hier

Categorie: Podcast, Leading Ladies

Sander Verniers

Auteur Sander Verniers

Geboren in 1987 tussen het Atomium en de Basiliek van Koekelberg draaide Sander al snel mee op het ritme van de hoofdstad. Na zijn studies Marketing en Digitale Marketing stapte hij op het vliegtuig op zoek naar het einde van de wereld, alvorens zich opnieuw in het Brusselse te vestigen. Eenmaal terug op temperatuur ging hij aan de slag bij zowel merken als reclamebureau’s waarna hij definitief neerstrijkt bij Mediahuis.