Header1 Liesbeth Van Impe

Miniserie Leading Ladies - Liesbeth Van Impe

17 mei 2019

In de laatste aflevering van de miniserie ‘Leading Ladies’ gaan we op bezoek bij Liesbeth Van Impe, co-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Zij spreekt gepassioneerd over de krant, over de nieuwe pijler Slimmer Leven, over experimenteren met podcasts, over de digitale realiteit van een krant. En ze vertelt ons ook hoe ze haar weekends vult in Molenbeek.


Beluister de podcast

 

Als je naar het programma Nieuwsjagers op Vier hebt gekeken, weet je dat Liesbeth geen enkele discussie uit de weg gaat en haar mening goed weet te beargumenteren. Maar als hoofdredacteur is het volgens haar soms ook moeilijk om altijd over alles een mening te moeten hebben.

“Meningen komen vrij natuurlijk bij mijzelf, maar soms ben ik ze ook beu. Een mening hebben is één ding, maar ik hecht er meer belang aan om deze te onderbouwen en vooral ook om ze zelf in vraag te stellen. Een mening toetsen aan de realiteit blijf ik heel boeiend vinden, je kan ergens een visie over hebben maar deze ook kunnen uitleggen is en blijft een zeer interessante oefening.” 

Featured1 Liesbeth Van Impe

Hoofdredacteur worden van een krant, is dat niet de ultieme droom van een journalist? Liesbeth zag het lichtjes anders:

“Een mens wordt per ongeluk hoofdredacteur van een krant. Mijn kinderdroom was voornamelijk journalist worden, politiek journalist. Tijdens mijn studies wou ik zelfs commentator worden van een krant. Maar hoofdredacteur, zeker niet.”


Ondertussen bepaalt Liesbeth al 7 jaar welke koers Het Nieuwsblad vaart, samen met Pascal Weiss.

Featured3 Liesbeth Van Impe

 Recent lanceerde dé sportkrant van Vlaanderen nog een nieuw project: ‘Sjotcast’ is de wekelijkse podcast van het Nieuwsblad waarin elke maandag wordt teruggeblikt op het afgelopen voetbalweekend.

“Sjotcast is opgestart door enkele zeer enthousiaste redacteurs van de krant. Zij zijn zeer trouwe luisteraars van podcasts dus ze waren reeds vertrouwd met het nieuwe medium. Ze hebben uit eigen initiatief een proefopname gemaakt en ons laten horen wat de mogelijkheden waren. Dit soort jeugdig enthousiasme en initiatief moet je aanmoedigen, dus we hebben hen de mogelijkheid geboden om Sjotcast uit te werken. Tenslotte sluit een podcast over voetbal ook perfect aan bij het DNA van onze krant. Het is een nieuw medium en we zitten momenteel in een leerproces, maar ik ben zeer blij om te zien dat de podcast z’n eigen publiek aan het opbouwen is en het enthousiasme van deze 3 jonge redacteurs op die manier wordt beloond.”

 

Aan het einde van elke podcast vragen we onze gast om iets over zichzelf te vertellen dat niemand weet. Zo vertelde Liesbeth ons een verrassend verhaal over haar vakantieroutine.

 

Ontdek wat je nog niet wist over Liesbeth

Beluister het volledige interview in onze podcast, Afrit 10

 

Beluister de podcast hier

Categorie: Podcast, Leading Ladies

Sander Verniers

Auteur Sander Verniers

Geboren in 1987 tussen het Atomium en de Basiliek van Koekelberg draaide Sander al snel mee op het ritme van de hoofdstad. Na zijn studies Marketing en Digitale Marketing stapte hij op het vliegtuig op zoek naar het einde van de wereld, alvorens zich opnieuw in het Brusselse te vestigen. Eenmaal terug op temperatuur ging hij aan de slag bij zowel merken als reclamebureau’s waarna hij definitief neerstrijkt bij Mediahuis.