Header2 Sylvie Irzi

Miniserie Leading Ladies - Sylvie Irzi

17 mei 2019

Voor de tweede miniserie van Afrit10 gaan we in gesprek met een aantal Leading Ladies binnen de mediawereld. Sylvie Irzi, COO bij IPG Mediabrands, neemt het woord in deze eerste aflevering. “What you see is what you get” is haar lijfspreuk. Sylvie vertelt ons  onder andere meer over de evolutie van programmatic buying, het HR-beleid bij IPG Mediabrands, voice als nieuw medium en de komst van Amazon. 

 

 


Beluister de podcast

 

Sylvie is sinds 2016 COO bij IPG Mediabrands. Als managing director probeer je vaak je stempel te drukken op het bedrijf. Als we Sylvie vragen naar de belangrijkste change die ze de afgelopen 3 jaren doorvoerde, brengt ze het HR-management naar boven:

“Het grootste deel van de focus lag op HR-management. We hebben namelijk heel hard geïnvesteerd in mensen en hun eigenschappen en talenten. De eerste kwaliteit die we van onze werknemers verwachten is dat ze zichzelf blijven en zich ontwikkelen. Als een werknemer niet 100% zichzelf kan zijn op het werk, zit volgens mij de basis van de relatie tussen werknemer en werkgever niet goed. We proberen dus steeds de juiste mensen op de juiste plaats te zetten en allemaal éénzelfde doel voor ogen te hebben."

 

Podcasts komen de laatste jaren steeds meer op de voorgrond. Zo hebben De Standaard en Het Nieuwsblad ondertussen hun eigen podcast. In The Future 100 werd voice zelfs als het medium van 2019 aangeduid. Maar Sylvie heeft daar haar eigen visie op.


“Je kan tegenwoordig niet om het medium voice heen maar mensen beseffen niet hoe sterk dit reeds in ons dagelijkse leven geïntegreerd is. Mensen luisteren nu wel meer naar podcasts dan vroeger, maar ik spreek bijvoorbeeld ook al jarenlang met mijn wagen. Ik stel m’n gps in en verstuur berichten met mijn stem. Thuis gebruik ik Alexa om spraakgestuurd muziek af te spelen of om vragen te stellen over het huiswerk van mijn kinderen. Ik hoop werkelijk op een dag mijn boodschappenlijst voor te kunnen lezen en ze de volgende dag thuis te ontvangen. Voice is niet zozeer het medium van 2019, het is er al langer dan je denkt.”

 

Featured1 Sylvie Irzi

 

Amazon is zelf een trendsetter, ook binnen de advertentiemarkt. Maar wanneer zullen ze de derde grote speler worden in België? Volgens Sylvie, grote fan van Amazon-CEO Jeff Bezos, is the sky the limit als het op Amazon aankomt.

 

“Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer Amazon zijn plek in België inneemt en de strijd met andere bedrijven en sectoren zal aangaan. Je kan dit zien als een bedreiging of je neemt je toekomst in handen en onderneemt nu actie. Ook op vlak van regie en adverteren zouden ze een zeer grote meerwaarde zijn in onze sector, het brengt ontzettend veel mogelijkheden met zich mee. Amazon is dus zeker welkom.”

 

Aan het einde van elke podcast vertelt onze gast een feit of verhaal over zichzelf dat niemand weet. Sylvie had het over haar uitzonderlijke work-life balance.

 

Ontdek wat je nog niet wist over Sylvie

beluister het volledige interview in onze podcast, Afrit 10

 

Beluister de podcast hier

Categorie: Podcast, Leading Ladies

Sander Verniers

Auteur Sander Verniers

Geboren in 1987 tussen het Atomium en de Basiliek van Koekelberg draaide Sander al snel mee op het ritme van de hoofdstad. Na zijn studies Marketing en Digitale Marketing stapte hij op het vliegtuig op zoek naar het einde van de wereld, alvorens zich opnieuw in het Brusselse te vestigen. Eenmaal terug op temperatuur ging hij aan de slag bij zowel merken als reclamebureau’s waarna hij definitief neerstrijkt bij Mediahuis.