kortingsbonnen in belgie

Bonnen of codes voor korting? Belgen zeggen volmondig ja!

29 maart 2017

Probeer je de gemiddelde Belg voor te stellen in zijn natuurlijke habitat. Frietjes van de frituur op vrijdagavond. In de file staan op maandagochtend. Aan de kassa met kortingsbonnen in de hand. Ben je helemaal mee? Kwam dat laatste als een schok? Het is nochtans niet zo abnormaal. Als er een Europees kampioenschap kortingsbonnen uitknippen zou bestaan, dan won de Belg dat met glans. En zonder knipwonden!

Jawel, het papieren bonnetje uit de krant of uit een magazine is de beste uitvinding ooit. Ontstaan circa 1892 en in de 21ste eeuw nog steeds een succes. Je zou kunnen denken dat het uitknippen van een bon tegenwoordig te veel energie vraagt van de consument. Maar toch, de gemiddelde Belg heeft het er graag voor over.

Aan de hand van de Connectometer onderzocht Mediahuis Connect de impact van kortingsbonnen in een krantenadvertentie verschenen in 2016. En ja hoor, meer dan drie op de vier respondenten vinden bonnen en promotiecodes een goed initiatief. En nog een opvallend cijfer: 77 procent gaat wel eens met een kortingsbon naar een grootwarenhuis. Besluit: de Belg is een grote fan van de kortingscode.

Natuurlijk moet je als merk ook aandacht trekken met een duidelijke kortingsbon en met een mooie promotie. Het gebruik van een herkenbare huisstijl zal ervoor zorgen dat de krantlezer onmiddellijk je merk herkent. Als je hiermee rekening houdt, zal zelfs de Millennial zijn winkelgedrag afstemmen op jouw product. Een goed voorbeeld van een geslaagde aanbieding  is er eentje van Fanta. Door de herkenbare huisstijl en een duidelijke promotie behaalt deze een topscore bij consumenten.


Kortingsbonnen_Fanta.jpg


Nog een belangrijk voordeel aan de kortingsactie: zelfs wanneer een consument jouw product niet meteen nodig heeft, koopt hij of zij het product toch gewoon aan. Om eens iets exotisch te proberen of gewoon omdat het een interessante aanbieding is.

Als merk is het dus een slimme zet om gebruik te maken van bonnen. Je beloont niet alleen je trouwe klanten, maar je zet je product in de kijker bij mensen die er nog niet hebben van gehoord. Niet twijfelen dus, gewoon doen. De consument vindt een kortingsbon niet storend en knipt hem met veel plezier uit. 

 

 Wil je ook een topscore behalen met jouw kortingsbon?
 Download nu onze 7 tips voor een succesvolle advertentie. 

Categorie: Consumer Insights, Efficiënt adverteren

Febe Claes

Auteur Febe Claes

Als stagiaire bij Mediahuis Connect krijgt Febe de kans om de eerste stappen in de marketingwereld te zetten. Klein van gestalte, grote passie voor media en copywriting. In de weekends terug te vinden in de betere sushibars van Vlaanderen. Waarschijnlijk in combinatie met een gin tonic. Kritische restaurant-ganger. Dagelijkse Netflix-kijker, met ruime kennis over een mooie hoeveelheid series. Regelmatige citytripper, tips zijn by the way welkom! Sportief ingesteld, maar het komt er niet van.