2PodcastBlog.png

Een podcast beluisteren. Hoe doe ik dat?

02 juli 2018

Dat de comeback van de podcast niet aan jou voorbij mag gaan, is zeker. Audio is back en podcasts zijn hot. Een reden te meer om jou in no time te leren hoe je nu zo’n podcast kan beluisteren.

 1. Website van de podcast
  Via je computer, smartphone of tablet.
 2. Podcastapp
  Via een podcastapp op je smartphone. Voor Android is er bijvoorbeeld Spotify of Podcast Addict. iOs heeft een eigen podcastapp (Podcasts), maar ook daar kan je Spotify of tientallen andere apps installeren.

Via een podcastapp kan je op twee manieren zoeken naar een podcast:

 1. Je weet nog niet helemaal wat je wil beluisteren?
  Dan kan je zoeken op een genre zoals nieuws, humor of drama en selecteren welke podcast jou binnen dat specifieke genre het meeste aanspreekt.
 2. Je weet exact wat je wil beluisteren?
  Dan kan je zoeken op de naam van een podcast zoals bijvoorbeeld “Afrit 10”.

Als je voor een specifieke podcast op “abonneer” of “subscribe” klikt, dan zal de app elke nieuwe aflevering automatisch downloaden. Vergeet niet in te stellen dat je de nieuwe afleveringen enkel download wanneer je op een wifi netwerk bent aangesloten. Zo bespaar je immers data.

En tot slot: via een podcastapp kan je altijd en overal naar een podcast luisteren. De file vormt hiermee een ideaal moment om audioverhalen te volgen. En Afrit 10, de podcast van Mediahuis Connect over media en advertising, is er één die je als marketeer zeker kan boeien.

Sta je dus een keer in de file? Verbind dan simpelweg jouw smartphone met je Bluetooth radio en beluister in alle rust onze podcast.

Ontdek hier Afrit 10

Heel veel (file)luisterplezier!

Categorie: Social media, Consumer Insights

Aurélie Meulemans

Auteur Aurélie Meulemans

Aurélie in een notendop? Dat begint bij advertising. Want na haar studies landde ze onmiddellijk in een reclame-omgeving. Eerst als Accountmanager en nadien als Marketeer. Aurélie houdt van creativiteit en van alles wat mooi is. In architectuur en design, in muziek en in 't'Stad'. En ook in van die kleine dingen. Zoals luidkeels zingen op een plaat van Bruno Mars of een heerlijk stukje (pure!) chocolade.