print advertising print campaigns

Ready, set, print!

18 augustus 2017

Dat sommigen onder ons de laatste jaren sceptischer geworden zijn over de effectiviteit van printmedia, is geen geheim. In een wereld van digitalisering lijkt dit voor de hand te liggen. Maar het tegendeel is waar: meer en meer marketeers staan stil bij de voordelen van print. Zo blijkt uit recente onderzoeken dat de ad acceptance van print bij de hoogste scoort. Print is bovendien hét medium bij uitstek om je ook op creatief vlak helemaal te laten gaan. En zo lijkt het wel alsof print aan een renaissance is begonnen. Wij gingen alvast op zoek naar de meest creatieve printcampagnes van de laatste jaren. Ready, set, print? Hier zijn onze favorieten:

IKEA; Bookbook

Door de snelle transformatie van de laatste jaren vergeten we soms de voordelen van de traditionele media. Iets wat IKEA prachtig heeft weergegeven met hun bookbook. Het mag dan wel geen echte printcampagne zijn, de boodschap is duidelijk.


Clinique

Met een A4-pagina kan je meer dan je denkt. En dat wisten ze bij BBDO China ook. Voor de Clinique mascara ontwikkelden ze een alleszeggende printcampagne. Slim hoor.

Clinique.jpg
http://www.printpower.eu/Clinique-shows-off-lashes

Porsche hologram

Vroeger zag je ze enkel in futuristische Star Wars films. Met dank aan Porsche kan je ze nu gewoon thuis in de zetel bekijken. Het Amerikaanse magazine Fast Company brengt de lezer het verhaal van de Porsche 911, in 3D.

DHL China

Wil je weten hoe snel DHL een pakje kan bezorgen? J&J Shanghai illustreerde het aan de hand van een spread ad. Terwijl jij je pagina omdraait is de koerier al onderweg naar de ontvanger. Zo snel.

article8674_thumb.jpg
http://www.printpower.eu/Want-to-See-how-Fast-DHLs-Courier-Service-is


BIC

Bic verkoopt zowel pennen als scheermessen. Hoe kan je voor beide adverteren met één foto?

article6826_thumb.jpg
http://www.printpower.eu/Bic


Rode Kruis

Hoe zou je je krant vinden zonder de letter A, B en O? Hoogst vervelend, inderdaad. Hoe zou ons leven eruit zien zonder bloeddonoren die ons voorzien van alle bloedgroepen? Juist… Ze zijn broodnodig. Via onderstaande impactvolle campagne doet het Rode Kruis een warme oproep naar alle Belgen om op regelmatige basis bloed te doneren. Wij zijn alvast overtuigd.


Wonderbra

Om de lancering van de nieuwste Wonderbra te promoten creëerde reclamebureau Iris een interactieve print-campagne waarin je zelf de buste van de vrouw kan aanpassen. Geschikt voor man en vrouw.

article7088_thumb.jpg

http://www.printpower.eu/Wonderbra-Take-the-Ultimate-Plunge

Drukwerk krijgt steeds meer impact. In een wereld van vluchtige internetverhalen en –beelden vervult print een steeds belangrijker wordende rol.  Het lijkt zijn plaats naast digitaal meer dan ooit op te eisen. Wij zijn alvast benieuwd naar jullie creatieve uitspattingen de volgende jaren.


Long live print.

Categorie: Digitaal adverteren, Consumer Insights, Efficiënt adverteren

Sander Verniers

Auteur Sander Verniers

Geboren in 1987 tussen het Atomium en de Basiliek van Koekelberg draaide Sander al snel mee op het ritme van de hoofdstad. Na zijn studies Marketing en Digitale Marketing stapte hij op het vliegtuig op zoek naar het einde van de wereld, alvorens zich opnieuw in het Brusselse te vestigen. Eenmaal terug op temperatuur ging hij aan de slag bij zowel merken als reclamebureau’s waarna hij definitief neerstrijkt bij Mediahuis.