5 tips voor een succesvolle mobile video advertentie

24 januari 2017

Online video is hot! De adverteerder zet vandaag dan ook volop in op videoadvertising. En maar goed ook, want de gemiddelde click-through-rate (CTR) van een videocampagne scoort met 1,84% het beste in vergelijking met andere digitale advertentievormen. Dat video’s almaar meer via mobiele toestellen geconsumeerd worden, is ook geen geheim meer. Volgens het Ericsson Mobility Report (2016) wordt video in 2021 zelfs goed voor 70% van alle mobile traffic. Traditionele strategieën voor videocampagnes worden daarom maar beter herbekeken, want op mobiele platformen wordt content op een andere manier geconsumeerd dan via de traditionelere kanalen zoals tv of desktop. Het is dus evident dat de adverteerder de mobiele boot niet mag missen. “Go mobile, or go home”, zo klinkt het zelfs. En met deze vijf tips rijd je met succes de mobile video-weg in:

 

#1 Autoplay zonder geluid

Video’s waarvan het geluid automatisch afspeelt, worden door de gebruiker als intrusief ervaren. Als je voor autoplay kiest, zorg er dan voor dat video’s standaard afspelen zonder geluid en werk met een opt-in zodat de kijker zelf het geluid kan aanzetten. Meteen ook een extra uitdaging voor de adverteerder om strategisch en creatief na te denken over de beeldspraak van een campagne.


#2 Denk verticaal in plaats van horizontaal

Standaard videoadvertenties zijn geoptimaliseerd voor horizontaal gebruik. Mobiele toestellen worden echter vaak in een verticale positie gehouden, waardoor standaard video’s hun impact snel verliezen. Ontwerp daarom video’s in verticale modus zodat de impact voor de kijker maximaal blijft.


#3 Klein is het nieuwe groot

Mobiele schermen zijn kleiner dan tv- en computerschermen. Standaard videoadvertenties voor dergelijke platformen omvatten dan ook details die op een kleiner scherm verloren gaan. Houd hier rekening mee en kies voor creatieve, duidelijke beelden in een mobiele videocampagne.


#4 00:15

Mobile mag dan wel boomen, een mobiele gebruiker verliest wel sneller zijn aandacht. De boodschap van een campagne en branding van een merk staan centraal in het begin van een mobiele videoadvertentie. De impact is namelijk het sterkst tijdens de eerste vijftien seconden van een video.


#5 Multiscreen viewing

Tijdens het televisiekijken neemt meer dan 80% van de kijkers zijn smartphone bij de hand. Beschouw mobile advertising  daarom als brandpunt in een brede videocampagne, en niet alleen als het verlengstuk van een tv-campagne. 

Categorie: Digitaal adverteren, Video, Efficiënt adverteren

Ellen De Beul

Auteur Ellen De Beul

Ellen heeft een passie voor digitale marketing en storytelling. Ze is al 5 jaar actief binnen het marketing team van Mediahuis Connect. Ellen houdt van nieuwe dingen ontdekken en foute bureaudecoratie. Digital native die graag ook even offline gaat om te genieten van een stukje taart, yoga en surfen (niet noodzakelijk in die volgorde).