7 trends in video advertising

27 januari 2017

Video advertising staat al enkele jaren op de hotlist van vele bedrijven. Net zoals elk advertising medium kent ook video advertising continue evoluties. We zetten de sterkste trends voor jou op een rijtje:


#1 Mobile is the way to go

Het gedrag van de consument is veranderd. In 2015 gebeurden de helft van alle videoviews via mobiele schermen. En dit cijfer stijgt. De advertising wereld volgt gestaag. Waar de focus vroeger op desktop lag, is door het toenemende belang van smartphones en mobiele schermen de aandacht verschoven naar mobile advertising. Een trend die zich in de toekomst zal blijven verder zetten.

#2 Er schuilt een publisher in elk merk

Merken worden echte publishers. Kijkers van online video’s willen originele content. Ze willen geïnformeerd, geïnspireerd én geëntertaind worden. Kwalitatieve (native) content creëren als merk is nog nooit zo belangrijk geweest. Staar je niet blind op puur commerciële boodschappen maar ga dus voor een sterk verhaal waarin jouw merk een centrale rol speelt. Zoek je inspiratie? Dove zette enkele jaren terug een sterke campagne neer met haar Real Beauty sketches.

Dove 'Real Beauty Sketches' from Ogilvy Case Studies

#3 Interactiviteit gaat verder dan een klik

Met interactieve video’s nodig je jouw potentiële klant uit om deel  uit te maken van jouw verhaal. Een kijker kan op een product uit jouw video klikken en het rechtstreeks aankopen, of hij/zij kan kiezen welke richting een verhaal uit gaat. (Coldplay’s Ghost Stories is hiervan een mooi voorbeeld). Niet alleen zal de kijker meer betrokken zijn bij jouw product én jouw boodschap beter onthouden, interactieve video’s bieden ook nooit geziene analytics binnen video advertising. Waar heeft jouw klant op geklikt? Waar liggen zijn/haar interesses? Welke keuzes heeft hij/zij gemaakt? Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is het platform waarop jouw video bekeken wordt. Elke device vraagt een aangepaste strategie.

#4 7 seconden is de nieuwe standaard

Mobile is on the move. En dit mag je vrij letterlijk nemen. Mobile is een heel snel medium. De laatste nieuwtjes checken op je smartphone doe je snel tussendoor. Wil je inzetten op mobile advertising? Hou daar dan rekening mee. Geen pre-roll spots van 30 seconden, maar bumperformaten van 7 seconden. Geen branded video’s van langer dan 10 minuten. Die horen thuis op desktop websites.

#5 Virtual/augmented reality is al lang geen science fiction meer

Heb jij de Pokémon GO app geïnstalleerd? Nadat De Standaard al haar lezers een Virtual reality bril cadeau deed in april 2016, kondigde Pokémon GO al een nieuw tijdperk aan binnen augmented reality. Wie aanvankelijk nog sceptisch stond ten opzichte van de technologie kan nu niet anders dan de voordelen ervan inzien. Virtual reality video’s zijn een vergevorderde vorm van interactieve video’s. Ze vragen een specifieke aanpak, en zijn iets arbeidsintensiever om te maken maar het resultaat mag er wel wezen. Mercedes combineerde een branded verhaal met virtual reality en dat werd al gauw het meest gedownloade filmpje in de virtual reality app van De Standaard. Virtual reality, de wereld is er klaar voor.

#6 Alles is live

Live streaming bestaat al talloze jaren maar het was vooral voorbehouden voor sportwedstrijden, festivals of concerten. Met apps zoals Facebook Live kan iedereen met een smartphone een live video de wereld in sturen. Live video’s spelen perfect in op de mobile trend en kunnen ook voor vele merken een perfecte storytelling tool zijn. Neem jouw klanten mee achter de schermen, broadcast een live interview met een collega, geef een producttraining of tips & tricks, doe een Q&A, … . Live video zorgt voor real time persoonlijk contact met jouw consumenten.

#7 Schermen verbinden

Ook bij video advertising wordt het meer en meer mogelijk een cross-mediale campagne te voeren. Smart TV’s, tablets, desktops, smartphones, … elk medium kan ingezet worden voor een specifiek aspect van de campagne om een zo groot mogelijke of net heel specifieke doelgroep te bereiken.

7 Trends_multiplescreens.jpg

 

 

Categorie: Digitaal adverteren, Video

Ellen De Beul

Auteur Ellen De Beul

Ellen heeft een passie voor digitale marketing en storytelling. Ze is al 5 jaar actief binnen het marketing team van Mediahuis Connect. Ellen houdt van nieuwe dingen ontdekken en foute bureaudecoratie. Digital native die graag ook even offline gaat om te genieten van een stukje taart, yoga en surfen (niet noodzakelijk in die volgorde).