Hoe een native longread de online beleving kan versterken.

19 januari 2017

Voor de lancering van de film “The Revenant”  in Vlaanderen deed 20th Century Fox een beroep op Creative Lab, de creatieve cel binnen Mediahuis Connect.Het doel was om het cinematografisch meesterwerk optimaal te vertalen naar een online campagne die niet enkel meer bezoekers naar de bioscoopzalen zou brengen, maar de standaard.be-lezers ook het bredere historische kader van de film kon schetsen.

Creative Lab ging met deze briefing aan de slag en creëerde een interactieve longread, in samenwerking met Content Connections, de content en custom publishing afdeling binnen Mediahuis Connect.

Native banners op standaard.be leidden de sitebezoekers naar de longread, een uiterst visueel maar ook inhoudelijk sterk online dossier waar lezers niet alleen aanvullende informatie konden vinden over cast, cineast of filmlocatie maar tevens de historische achtergrond van de Amerikaanse bontjacht op het einde van de 17e eeuw meekregen.

Een longread is een online artikel waar de tekst wordt ondersteund door video, geluidsfragmenten, infografieken, kaarten, bewegende achtergrond en creatieve navigatiemogelijkheden. De (strakke) vormgeving is meestal afwijkend van de bronsite.

 

De resultaten van deze longread campagne zijn sterk.

De native banner op de homepage van standaard.be was goed voor zowat 33.000 clicks naar de longread. 

  • 41% van de bevraagden herkende de native banners, waarvan 94% de banners ook correct kon toewijzen aan The Revenant.
  • The Revenant werd 3 keer meer Top of Mind bij de respondenten na het zien van de campagne en de drang om de film in de bioscoop te bekijken steeg met maar liefst +54%.

Mediahuis Connect - The Revenant longread 

“Een longread biedt de mogelijkheid om de rijkheid aan verhalen en de visuele pracht van de film aan te bieden”

Deirdre Keustermans, Marketing Director 20th Century Fox: “We zijn geen voorstander van intrusief adverteren. Daarom kozen we voor native advertising, in dit geval een longread dossier.  Deze advertentieoplossing is voor ons ideaal om de aandacht van de standaard.be-lezer te trekken en zijn of haar nieuwsgierigheid te prikkelen. De meerwaarde van dit type van advertising is dat het ons de mogelijkheid biedt om de rijkheid aan verhalen en de visuele pracht van de film aan te bieden binnen een uiterst kwalitatieve context.”

Bron: Mediahuis Connectometer, februari 2016

 

Categorie: Native advertising, Efficiënt adverteren

Marnix Van Buyten

Auteur Marnix Van Buyten

Marnix is een Brusselse ket die de Antwerpse horizonten opzocht. Hij was in een vorig leven art director. Nu is hij Creative advertising specialist bij Mediahuis Connect. Zijn favoriete keuken verandert regelmatig, maar de voorkeur gaat uit naar dat tikkeltje meer. Muzieksmaak varieert van nostalgische fifties tot obscure clubmuziek, met hier en daar nog een foute meezinger erbij. Een man van alle seizoenen met snowboarden in de winter en surfen in de zomer. (Omgekeerd is vrij moeilijk).