Ontdek hoe Opel gezinnen inspireert met sterke storytelling.

02 februari 2017

 Om de nieuwe Opel Zafira onder de aandacht te brengen van gezinnen, koos Opel voor een native advertising campagne. De campagne moest de voordelen en nieuwe features van de Opel Zafira naar voor brengen en gezinnen inspireren voor Opel te kiezen.

Creative Lab, de creatieve denktank van Mediahuis Connect, ging met deze briefing aan de slag en bedacht een leuke en impactvolle campagne rond mini-roadtrips die consumenten met het hele gezin konden ondernemen.

De mini-roadtrip met de Opel Zafira en het gezin Wilmot werd zowel in print als online in beeld gebracht. Een folder werd als bijlage in de krant gestopt en online verschenen er verschillende artikels rond de mini-roadtrip en leuke roadtrip tips & tricks. Doorheen de native content werden de belangrijkste features van de Opel Zafira belicht en was er een duidelijk call to action richting de Opel website.

OpelZafira_sfeerbeeld.jpg

De resultaten van de campagne waren een succes.

  •    De brochure in de krant werd door 48% van de lezers herkend en werd door 77% van hen ook correct toegewezen aan Opel.
  •    84% van de lezers die de brochure gezien hadden, geven aan de brochure ook gelezen te hebben.

Enkele quotes uit de impactmeting na de campagne:

“In overweging te nemen om eventueel bij aanschaf nieuwe wagen ook eens bij Opel te gaan zien - wat tot nu toe nog niet het geval was”

“Ludiek, aantrekkelijk, kleurrijk, goed gevonden om aandacht te trekken”

Waarom koos Opel voor native advertising?

Ook Opel wil leuke content brengen en via Native Advertising kunnen we dat op een efficiënte manier doen. Dit is een mooi voorbeeld van 2 partijen die hun krachten/kennis bundelen en een mooi verhaal hebben gemaakt. Wij kijken uit naar meer.” - Opel

 

Categorie: Native advertising, Efficiënt adverteren

Wim van Moeseke

Auteur Wim van Moeseke

Wim heeft al 10 jaar ervaring in marketing-, communicatie- en mediawereld. 2 jaar daarvan spendeert hij als Creative advertising specialist bij Mediahuis Connect. De dag komt hij door dankzij koffie van Caffènation. Wanneer hij daar niet te vinden is, verorbert hij een noedelsoep van Umamido. De laatste optie om hem tegen het lijf te lopen (hopelijk zonder noedelsoep), is tijdens Antwerp 10 miles, Antwerp Urban Trail of gewoon Antwerpen met op de achtergrond The XX, The Weekend of Sia.